| Опаковка | кофичка |
| Маса | 500 ml. |
| Състав | пастьоризирано пълномаслено краве мляко, млечнокисели бактерии (Lactococcus lactis ssp. Lactis, Lactococcus lactis ssp. Cremoris, Lactococcus lactis biovar diacetylactis, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus kefir, Lactobacillus delbueskii ssp.bulgaricus, kefir yearst (kefir granis)) |
| Хранителни стойности на 100г. | |
| Енергийна стойност | 241/58 kJ/kcal |
| Мазнини | 3,0 % вкл. наситени мастни киселини 2,2%. |
| Белтъци | 2,9 % |
| Въглехидрати | 4,7 % |
| Сол | 0,2 % |
Кефир
500 мл.
Кефирът има уникални лечебни и вкусови свойства. Повлиява благоприятно храносмилането, балансира чревната микрофлора, укрепва имунната система. Работи добре за диетично хранене. В резултат на продължителна ферментация млечните протеини се превръщат в лесно смилаема форма, което прави кефира много полезен за спортисти, деца и възрастни хора.
Нашият кефир е произведен от пълномаслено мляко без хомогенизиране, има плътна консистенция и подчертан кефирен вкус и аромат.
Категория: Млечнокисели продукти

